Gemeenteraadsverkiezingen - 1988
Met de regelmaat van de klok mogen wij om de zes jaar eens echt ons gedacht doen. Uitgerekend op de tweede zondag van oktober worden we in een klein kotje gestopt en krijgen wij er een rode potlood en een blaadje papier met heel veel namen op. Uitgerekend op dat ogenblik bepalen wij mede onze toekomst, of wat er met Heist in de komende jaren zal gebeuren. Verkiezingen is een ingewikkeld spel, waarbij de kiezer niet rechtstreeks kan bepalen wie Burgemeester of Schepen zal worden. Maar wat wij wel kunnen bepalen is welke personen wij wensen in een meerderheidspositie, en welke personen wij als gemeenteraadsleden wensen te zien functioneren. In een fusiegemeente is een goede vertegenwoordiging van de deelgemeenten zeer belangrijk. Als Heistenaars moeten wij er dus, ongeacht het kleur of de partij, voor zorgen dat er veel Heistenaars in de gemeenteraad zetelen. Wanneer wij de gemeenteraad in haar huidige vorm even overlopen, dan stellen wij vast dat er slechts 9 leden gedomicilieerd zijn in Heist-Duinbergen. En dit op een totaal van 29 raadsleden. Wij halen nog géén 30%. Wie vertegenwoordigt Heist nu in die raad. (in officiële volgorde).
-
- Desutter Manu, volksvertegenwoordiger schepen.
- Haerinck Remi, schepen.
- De Groote Joseph, gemeenteraadslid.
- Vantorre Lodewijk, gemeenteraadslid.
- Rosseel André, gemeenteraadslid.
- Rombout Marianne, gemeenteraadslid.
- De Corte Jan, gemeenteraadslid.
- Pollet Gilbert, gemeenteraadslid.
- Major Coralie, gemeenteraadslid.
Momenteel worden de lijsten van de verschillende partijen samengesteld. De Heistenaars moeten alert zijn en er voor zorgen dat zij goed gerangschikt worden, eventueel op de lijsten gegroepeerd worden en in alle geval strategie uitwerken zodat wij in januari 1989 méér Heistenaars in de gemeenteraad kunnen zien zetelen. Heyst Leeft wenst niet aan politiek te doen. Derhalve wordt géén oordeel geveld over het huidig beleid noch over de tegenwoordige beleidspersonen. Wij kunnen ons evenwel inbeelden dat heel wat leden van Heyst Leeft ideeën in hun hoofd hebben, bepaalde kritische vragen te stellen hebben, pertinente opmerkingen te maken hebben. Alles wat ge kwijt wilt over het gemeentebestuur kunt ge deponeren in de brievenbus van ons secretariaat, Boerenhof, Stationsplein Heist.
Heyst Leeft zal dan alle bemerkingen overmaken aan de voorzitters van alle politieke partijen die zich aanbieden voor oktober 1988. De fierheid van de Heistenaar moet ook blijken in het kieshokje. Wanneer de politici dit weten zullen ze nog méér rekening houden met wat er leeft in Heist en zullen wij meer kans maken en hebben om Heist nog beter aan bod te laten komen bij het uitstippelen van de beleidslijnen door de nieuwe verkozenen.
Heist voor Heist. . . en ‘t wordt beter dan ge peist ...