HomeNieuwsNieuws 2016Resultaat verkiezingen Reuzenkoppen Pier en Wanne

De verkiezing voor de reuzenkoppen tijdens Oosthoekkermis was zeer geslaagd.

Zo'n 1706 keer werd er geldig gestemd op een vrouwen- en mannengezicht. 877 mensen die de Heistse reuzen in hun hart dragen, gingen in Museum Sincfala een stem uitbrengen.

Met 485 stemmen voor Lea Bailyu-Boereboom zal reuzin Wanne in de toekomst met veel trots het gezicht van de medestichtster van de Heistse klakkertjes dragen.

Met 437 stemmen voor Leopold Vlietinck alias Roape en geëindigd op de eerste plaats bij de mannen, zal reus Pier opnieuw met een zuidwester op het hoofd de regen en wind doorstaan.

Reuzenbouwer Julien Barthélémy zal deze winnende gezichten als voorbeeld gebruiken om de nieuwe koppen voor Pier en Wanne vorm te geven.

De andere resultaten zijn als volgt: Emiel Meyers alias de Haaiekoker 230 stemmen, Pol van Martjes 190 stemmen, Leontine Kestens 165 stemmen, de onbekende Heistse vissersvrouw vanop de postkaart 144 stemmen en onbekende Heistse vissersvrouw van schilderij Pottier 55 stemmen.

Nu zijn we nog op zoek naar enthousiastelingen die in de zomermaanden en in september zich enkele uren kunnen vrij maken om mee te helpen bij het naaien en strijken van de nieuwe kledij voor de reuzen in de turnzaal van 'het Anker'.

Wie interesse heeft , mag zich melden bij het Museum Sincfala.

verkiezingen=reuzenkoppen 01

    verkiezingen=reuzenkoppen 02

verkiezingen=reuzenkoppen 04verkiezingen=reuzenkoppen 03verkiezingen=reuzenkoppen 05