De Vissersschool krijgt een nieuw leven...

We hebben het allemaal gehoord en gezien: het visserijonderwijs moet naar Oostende.

Ook Heyst Leeft betreurt die gang van zaken en begrijpt zelfs niet dat het Provinciaal Bestuur dit zomaar laat gaan. Ooit hadden we een vrije visserijschool en een rijksvisserijschool, en na de zomer hebben we niets meer. Het Gemeentebestuur ijvert om toch nog een vorm van visserijonderwijs in Heist te houden.

Maar dé vraag en onze grote bezorgdheid is: wat zal er met het Kasteeltje, met dit prachtig gebouw gebeuren?

We hebben al zo weinig historisch patrimonium... en als men dit onbewoond achterlaat en laat verkrotten, dan zal de slopershamer zeker zijn werk doen. Daarom deze oproep: wie leuke ideeën heeft als bestemming voor dit gebouw, eigendom van de Vlaamse Gemeenschap, kan die aan ons bezorgen. Het is de bedoeling van Heyst leeft om alle voorstellen te bundelen zodat de beleidsverantwoordelijken dan een keuze kunnen maken.

Wij hopen dat de brievenbus van onze voorzitter de komende weken overvol zal zitten met uw voorstellen, waarvoor onze dank.

Robert Oppalfens Heyst Leeft Heistlaan 116 8301 Knokke-Heist

***************

Feest 50-jarigen

Dit jaar vieren we opnieuw de vijftigjarigen. Al wie dus Abraham of Sarah zag dit jaar of verleden jaar is welkom.

Maar het zou nuttig zijn indien u zich kenbaar wilde maken bij het bestuur en wilde u toetreden tot een werkgroep, zodat we iedereen zouden kunnen bereiken. Want dan wordt het feest nog aangenamer. De vorige feesten waren in alle geval plezant en fijn, én met aangepaste muziek !

De Vissersschool krijgt een nieuw leven...

Robert Oppalfens

Heyst Leeft
2005
02
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:43:22