Café Sportwereld - Bedankt Marc en Mietje

André Desmidt

In het zaaltje van café Sportwereld langs de Graaf d’Ursellaan hebben we vele jaren onze bestuursvergaderingen kunnen houden. Eigenlijk in het hartje van Heist, waar men nog écht geconfronteerd wordt met het Heistse volkseigen. We werden er verwend met heerlijke pintjes, een glaasje water of een wijntje... en af en toe wat Heistse specialiteiten.

Met spijt zagen we dat “ons” zaaltje voor een stuk ingenomen werd door de nieuwe keuken ingericht om de klanten nog beter te kunnen dienen. Heyst Leeft dankt oprecht de uitbaters voor het goede onthaal en de prettige samenwerking.

In 1974 had Heyst Leeft haar eerste lokaal bij Vostjes in café Oud België. Hier werd geschiedenis geschreven, en de geschiedenis ook herschreven. Ook hier in de Kursaalstraat waren we steeds welkom met het bestuur en drukte de bazin haar waardering regelmatig uit met een tournée générale.

Zij was de meter van onze groepering en vele jaren later haalde ze nog opgewekt anekdotes op uit die pionierstijd. Toen ze op rust ging kwam er een nieuwe uitbating en trok Heyst Leeft naar het Boerenhof.

Historisch gezien dé ideale plaats voor een heemkring, want hier was het dat Coudekerke en Heist ontstonden. Ook in het Boerenhof waren we steeds welkom, dronken we menig glas en schoven we wel eens onze benen onder de restauranttafel. In de schuur ontstond ook het Festival van het Vlaamse Visserslied.

Toen Mia en haar man vertrokken, vertrok ook Heyst Leeft en gingen we naar Six, naar de Sportwereld... en beleefden er vele heerlijke jaren. En nu slaan we onze vleugels uit en wordt de Albatros in de Knokkestraat ons nieuw lokaal. Het zaaltje is reeds ingezegend en alles valt reuze mee... het is trouwens geen onbekend terrein.

En het moet gezegd, opnieuw is het een café waar men nog echte Heistenaars tegenkomt, en dat is toch altijd aangenaam. En dat is iets dat ook onze toeristen weten te appreciëren.

Café Sportwereld - Bedankt Marc en Mietje

André Desmidt

Heyst Leeft
2005
02
002-002
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:43:22