Adieu aan Ereburgemeester Graaf Leon Lippens

Eugene Mattelaer

Maandag 16 juni 1986 te 11 u. eindigde het aardse leven van de edele Heer - edel in de schoonste betekenis van het woord - Graaf Leon Lippens. In alle sereniteit en waardigheid vaarde zijn schone ziel naar haar Schepper terug; in de langste zomerweek van het jaar is hij de "eeuwige zomer" ingetreden. Hij was Ereburgemeester van Knokke, Stichter van het Natuurreservaat van het Zwin, Stichter en Erevoorzitter van de Belgische Natuur- en Vogelreservaten, en o.m. Honorary Member of Rotary Int. (Zeebrugge-Oosthoek), Member of Honour of the World Wildlife Found, Beschermheer der Vaderlandse Verenigingen, het Rode Kruis, de heemkundige Kring “Cnoc is ier” en de Kon. Harmonie "De Zeegalm" van Knokke.

Even stond de tijd stil in de "Tuin aan de Noordzee", want haar meest verdienstelijke burger had het tijdelijke met het eeuwige verwisseld; de droeve mare liep van mond tot mond: “Er is een goed mens gestorven”.

Vaarwel dan, Vriend

Wij sturen aan een groot Man dit Gezelliaans Adieu toe:

Ik misse U - alwaar ik vaar
of waar ik henen keer,
de morgenstond, de dagen rond
en d'avonden nog meer,

Wanneer ik op uw dagen denk
't zij droevig hetzij blij, -

ik misse U .... ik misse U zò
ik misse U nevens mij.

En, bij dit afscheid, danken wij U:

wij danken U voor alles, welbeminde, om ‘t Stichtend voorbeeld dat uw leven bood, om al uw Liefde voor uw Stad en Kindren, om uw schoon leven - om uw schone dood.

Getekend:  Eugene Mattelaer - Uitvaartplechtigheid 20.06.86

 

Adieu aan Ereburgemeester Graaf Leon Lippens

Eugene Mattelaer

Cnocke is Hier
1986
23
005-005
Leonore Kuijken
2023-06-19 14:33:01