VAN 26.06.22 TOT 08.01.23

expo sport spel spiegelJumping of ezeltje rijden? Rally of billenkar? Tennis of Jokari? Golf, minigolf of crocket? Surfen, roeien of dobberen? Toeristen aan de kust hebben tijd om te sporten… en te spelen. Toeristensporten bepaalden zelfs voor een groot deel hoe onze badsteden er gingen uitzien. Op de sportterreinen werden grootse prestaties geleverd, terwijl op het strand het spel zich spiegelde aan de sport. Deze amusante tentoonstelling speelt met dat spel en die sport, die elkaar hier nu al meer dan een eeuw imiteren.

Ontdek wat een kolfslof is, verbind de juiste ballen met het juiste slaghout, verbaas je in de geschiedenis van de golfsport, het tennis en de paardensport en over welke goede wind de surfplanken naar onze stranden blies. Leer de grasmaaiers en caddies kennen, de ballenrapers en ontdek wat die dames met hun lange rokken deden tussen de schepen op het strand.

Een blik op, naast en achter het veld, waar de sport het spel spiegelde (en omgekeerd). En waar een stad zich rond zijn sportvelden kromde.