HomeTentoonstellingenTentoonstellingen 2015Fototentoonstelling Jean-Jacques Soenen – “Aan de rand van België” - Van 6 mei tot 30 september 2015

 

KH_Smoeltrekkers_A3_versneden320Vanaf de eerste weken van het nieuwe jaar begint het reeds te kriebelen, ook in Museum Sincfala!

Reeds maanden sleutelen tientallen mensen in het diepste geheim aan hun wagen en kostuums om deel te nemen aan de grote Heistse carnavalsstoet op zondag, de grootste knotsgekke parade van West-Vlaanderen trouwens. Tot de avondstoet, de popverbranding op dinsdag en het spetterend feest dat daarop volgt, blijft Heist in de ban van dit populair gebeuren.

In een prachtige overzichtstentoonstelling laten we u kennis maken met de carnavalsgroep De Smoeltrekkers die sinds 1966 bestaat. Aan de hand van knappe kostuums, interessant beeldmateriaal en een minipraalwagen tonen we de hoogtepunten van hun rijk verleden. De traditie van carnaval voorzetten is hun belangrijkste reden van bestaan. Met deze tentoonstelling keer je terug in de tijd en beleef je de mooiste momenten van deze carnavalsgroep en het Heistse carnaval.

Van 11 februari tot 9 maart in Museum Sincfala gratis te bezichtigen.