Succesvolle tentoonstelling in Sincfala

De tentoonstelling “Bier en vertier in Heist” in het museum Sincfala verliep bijzonder succesvol. We kwamen in de pers met de 1500ste bezoeker, de 5000ste bezoeker, de cafésporten pijproken en kaarten. De bezoekers waren unaniem tevreden. Het wordt nu uitkijken naar de najaarstentoonstelling over Heist vroeger en nu. We zoeken foto’s van oude gevels in Heist... we scannen de foto in en geven die onmiddellijk terug. Help ons.

2021 01 29 104028

Met dank aan Arnold Roels voor het vele opzoekingswerk en het zorgvuldig bijhouden van de binnengekomen aanvullingen.

***************

Naamgeving straatnamen Heulebrug 2

Op voorstel van Heyst Leeft gaf de straatnamencommissie Knokke-Heist het volgende advies aan het Gemeentebestuur voor de straatnamen project Heulebrug 2. Heyst Leeft suggereerde namen verwijzend naar kledij van de vissers aangevuld door benamingen van vissersknopen. Volgende namen werden weerhouden door de gemeenteraad:

Zuidwester, Ankersteek, Mastworp, Grommer, Olierok, Vissersknoop.

***************

Ledenwerving

Het verspreiden van onze publicitaire folder in alle bussen van Heist, Duinbergen en Ramskapelle bleek een schot in de roos. Niet alleen ontvingen we heel veel positieve reactie voor dit initiatief maar dit verhaalde zich ook in een verhoogd aantal leden. Alle nieuwe leden (méér dan 100! !H heten wij bij deze van harte welkom en wij hopen oprecht dat het blijvers zullen zijn.

De trouwe leden danken wij zeer welgemeend voor hun trouw en sympathie voor onze vereniging. We zijn in 1974 bescheiden gestart maar kunnen nu toch al tientallen jaren rekenen op ruim 500 leden en dat is zeker niet niks in een landschap waar het verenigingsleven het steeds moeilijker heeft.

DANK U WEL!

***************

KRAK 2013

2021 01 29 104109Stadsgenote Anne-Marie Maertens werd uitgeroepen tot KRAK voor Knokke-Heist.

We kennen haar uiteraard van de Crazycorner, dé speciaalzaak voor carnaval, maar ook als gewezen medewerkster van Kneistikrant en fotografe.

Dagelijks zorgt ze trouwens voor een prachtige foto van Knokke-Heist op ons televisiescherm.

Nu maakt ze fotoreportages in opdracht van het Gemeentebestuur.

Succesvolle tentoonstelling in Sincfala - Straatnamen Heulebrug - Krak 2013

Redactie

Heyst Leeft
2014
01
016-016
BV
2023-06-19 14:49:21