Inhoudstafel en voorwoord
Heyst Leeft - 2016-01

Het directeur-generaal Willemspark

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe kaft, met dit jaar een foto van het bosje van Heist, meer bepaald de rotsformatie met een liggend hert.  We hebben lang moeten zoeken naar deze zichtkaart maar de heer Marc De Vent heeft ze ons ter beschikking gesteld waarvoor onze dank.  Belangrijk is ook de  nu totaal gewijzigde rij huizen op de achtergrond.

Het bosje kwam de voorbije maanden geregeld in het nieuws.  De gemeente heeft het overgenomen en heraangelegd: vijvertje verdwenen, zandpanne met speeltuigen aangelegd.

Er verschenen ook federale politiemannen (en vrouwen ?) te paard om te vermijden dat asielzoekers en vluchtelingen daar een kamp zouden opzetten zoals in Calais of Duinkerken.

Het bosje was ooit voorzien om er een vissershaven te bouwen en daardoor is het Staatseigendom geworden en zijn de duinen intact gebleven.

Na de Tweede Wereldoorlog werd dit duinengebied, waar heel wat bunkers in gebouwd waren en kanonnen opgesteld stonden, heringericht op vraag van het Gemeentebestuur van Heist.  De dir.-gen. van het Ministerie van Openbare Werken de heer Willems maakte zich hierbij bijzonder verdienstelijk en het bosje kreeg dan ook zijn naam.  De strandduinen voor het bosje zijn kunstmatig aangelegd in de jaren  zeventig.  Gelukkig verbindt de mooie zeedijk Heist met Duinbergen doorheen die oude en nieuwe duinen.

Het bestuur

 

Bestuur Heyst Leeft 

Ere-voorzitter                     Joseph De Groote, O.L.Vrouwstraat 17

Voorzitter                  mr. Robert Oppalfens, Breed Veertien 51

Ondervoorzitter – PR           André Desmidt, Kalvekeetdijk 83

Secretaris                  Marie-Christine Dezutter, Hoekestraat 64 tel 050.515609

Penningmeester          Jan Claeys, Loopplank 8

Bestuursleden             Ronny Engelrelst, Eric Snauwaert, Chris Bonny, Vinz Vermeille, Cindy Utterwulghe, Norbert De Vestele

Rekening BE43 4730 0371 9101

In dit nummer

Voorwoord en Terre ip ’t strange van Flutse  1 – 2                     

40 jaar kabeltelevisie – André Desmidt  3 – 7                     

Torten Goetinck en WO I – André Desmidt  8 – 16                   

 

Van 1 juli tot en met 11 november tentoonstelling Wereldoorlog I in de Zwinstreek in Museum Sincfala, Pannenstraat 140 Heist

Inhoudstafel en voorwoord Heyst Leeft - 2016-01

Redactie

Heyst Leeft
2016
01
001-001
BV
2023-06-19 14:49:21