Het centrum van Heist kreeg er een nieuwe zaak bij:
Heyst aan zee in het hartje van Heist!

2018 11 29 122255Aan zaakvoerder Johan De Cuyper en vennoten bij de opening van brasserie Heyst aan zee onze gelukwensen. Het is bijzonder goed dat men gedacht heeft aan Heyst voor de naam van de nieuwe zaak. Ook het interieur verdient een pluim voor de indrukwekkende beelden van het vroegere Heist. We wensen de uitbaters alle succes toe en een druk gebruik van de vergaderruimte... iets waar grote nood aan is.

Bakkerij Castel nam het initiatief om speciale koekjes te bakken: De meeuwtjes

Het initiatief van bakker Geert Timmerman is waarschijnlijk geïnspireerd op het (ergerlijke) gekrijs van de meeuwen elk voorjaar opnieuw. Die koekjes zullen de pijn verzachten...

De Kneistse meeuwtjes zullen zeker hun plaats innemen naast de Brugse beertjes en de Antwerpse handjes. Alvast een goede tip voor de koffiedrinkers.

Ondertussen doen de taartjes ISABELLA-KES van bakker Jan Lefevere het ook nog altijd goed en met de komende feestdagen zullen heel wat maaltijden wellicht afgesloten worden met een potje koffie en een Isabella-ke.

En natuurlijk blijft als vaste waarde nog steeds de Heistse babelutte die al eeuwen overwonnen heeft en nog steeds hét meest gegeerde streekproduct is.

Op de vrijetijdsmarkt in Knokke werden er trouwens babelutten uitgedeeld door Heyst Leeft aan allen die belangstelling toonden voor onze vereniging... en met succes.

*****************

Tentoonstelling Heist vroeger en nu in Sincfala

Volgend najaar organiseert Heyst Leeft een tentoonstelling “Heist vroeger en nu” in samenwerking met het museum Sincfala. Wie foto’s heeft over verdwenen gebouwen in Heist, vragen wij ons te verwittigen zodat we een afdruk kunnen maken van uw foto’s voor de tentoonstelling.

We zoeken in het bijzonder foto’s van de gebombardeerde villa’s langs de dijk, de huisjes van de Moefe en van het vroegere Vissershuldeplein met de spuwende kikkers en de paravangs.

Alle foto’s worden ALTIJD onmiddellijk teruggegeven aan de mensen die ze uitleenden, dus geen schrik dat iets zou verloren gaan. De bedoeling van de tentoonstelling is om de uitvergrote foto van hoe het vroeger was, te plaatsen in een kader naast de huidige toestand, aangevuld met wat uitleg.

Heyst aan zee in het hartje van Heist! - Bakkerij Castel met 'De meeuwtjes'

Redactie

Heyst Leeft
2013
04
015-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:48:19