Boek Fernand Gevaert : Mijn jeugd als visser

Op 18 oktober wordt in Heist het boek voorgesteld van Fernand Gevaert (°Heist 1932).

Fernand is visser geweest in Zeebrugge en monsterde voor het eerst aan op veertienjarige leeftijd. De keuze voor de zee was in die tijd niet van harte, maar van zijn ouders moest hij het doen om den brode. Het gezin groeide steeds aan en telde tenslotte veertien kinderen, dus moest er brood op de plank komen.

Fernand hield het een volle twintig jaar uit.

Hij doorliep alle stadia van het vissersleven: scheepsjongen, lichtmatroos, matroos en tenslotte schipper-machinist als reder van zijn eigen schip. Zijn zakelijk verslag, zonder romantiek of franje, is een zeldzame getuigenis van het leven op zee. De auteur woont thans te Bassevelde in Oost-Vlaanderen.

Het boek telt 168 bladzijden en is gebonden met stofwikkel.  Voorintekenprijs 15,50 - latere verkoopprijs 17,75.

*************

De vuurtoren HET HOOG LICHT

Van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november loopt er een tentoonstelling rond deze honderdjarige, die enkele jaren terug prachtig werd gerestaureerd.

De tentoonstelling gaat door in de school De Vuurtoren in de Heistlaan te Heist.

De toegang is gratis.

Op zondag 28 oktober is er een wandeling met vertrek aan Het Baken en aankomst aan de school De Vuurtoren, een organisatie van de wijkraad. Deelname 7 drankje inbegrepen.

Wellicht wordt er op dat moment ook als primeur een tentoonstelling ingericht over de nieuwe brug die komt over de Elizabetlaan. Die tentoonstelling zou doorgaan in een container aan de kleine vuurtoren op de zeedijk (het Laag Licht).

In de school is er ook een tentoonstelling over de school zelf: de school vroeger en nu.

Wie nog oude foto’s heeft, kan contact opnemen met de directeur van de school.

Het wordt alvast een boeiend weekend voor inwoners, maar ook voor de toeristen.

Ook de foto’s van de fotowedstrijd, ingericht door Heyst Leeft met als thema de vuurtoren, zullen tentoongesteld worden.

 

Boek Fernand Gevaert : Mijn jeugd als visser

Redactie

Heyst Leeft
2007
03
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 15:26:46