De kringbibliotheek

Zoals reeds vroeger medegedeeld werd onze bibliotheek ondergebracht in een lokaal van de zuster Maricolen te Oostkerke, dorp 27. Wij delen dit lokaal met de vrije bibliotheek Baron J. van der Elst. Dit wil zeggen dat beide bibliotheken samen de lasten en het lokaal delen maar elk afzonderlijk be­staan.

De bibliotheek is toegankelijk voor de leden elke derde zondag van de maand tussen 10 en 12 u.

Met medehulp van M. W. Theerens en M. P. Braet werden van alle boeken steekkaarten gemaakt. Aan de hand van deze steekkaarten werd door M. Verminck en zonen een reeks auteurssteekkaarten gemaakt plus drie katalogussen. Wij danken deze heren van harte voor hun onbaatzuchtige bereidwilligheid.

Door deze eendrachtelijke samenwerking wordt het raadplegen van een bepaald boek zeer gemakkelijk. We hopen dat de leden er dankbaar gebruik van zullen maken.

Van Jonkheer H. F. de Smet de Naeyer ons trouw lid vanaf het eerste uur, mochten we een waardevol geschenk ontvangen voor de bibliotheek: nl. het boek “Tussen afsluitdammen en Deltafijken" deel 4 "Zeeuws Vlaanderen" door Ing. M. H. Wilderom. Het werd uitgegeven te Vlissingen in 1973.

Dit lijvig boek van 567 blz. voorzien van 268 illustraties waaronder veel zelf getekende kaarten en zeldzame reproducties geeft een overzicht van de bedijkingen, waterafvoer en algemene geschiedenis van geheel Zeeuws Vlaanderen. Vermits deze streek altijd zeer nauw verbonden geweest is met onze gewesten, bevat het werk dan ook voor ons zeer vele interessante gegevens. Wij danken van harte Jonkheer H. F. de Smet de Naeyer voor deze waardevolle schenking.

Het Bestuur

De kringbibliotheek

Redactie

Rond de poldertorens
1974
03
152-152
Filip Demunster
2023-06-19 15:26:46