"In Memoriam", uitgesproken door Mevr. Vermeille, directeur ASO

Bij het begin van deze uitvaartliturgie mag ik de tolk zijn van de schoolgemeenschap van het O.L.V. Hemelvaart instituut om hulde te brengen aan onze zeer gewaardeerde oud-collega, onze alom-geachte oud-leraar, de heer Maurits Coornaert.

Bij het noemen van zijn naam komen bij ons allen piëteitsvolle herinneringen op aan een leraar, een collega, die op vele vlakken uitzonderlijk was. Uitzonderlijk was hij om zijn vakbekwaamheid, zijn eruditie, zijn liefde voor de wetenschap. Met zijn boeiende vertelkunst maakte hij die voor zijn klassen tot een authentiek leven.

Uitzonderlijk was hij om zijn recht geaardheid, zijn trouw aan zijn overtuiging, aan een belofte.

Hij was daarin geloofwaardig omdat hij zijn spreken tegenover leerlingen en collega's met humor omkleedde.

Uitzonderlijk was hij in zijn als vanzelfsprekende aandacht voor allen zonder onderscheid. Deze houding werd dan ook door allen zonder onderscheid, leerlingen en collega's, met echte waardering beantwoord. En iets van al die talenten straalde af op al wie met hem in contact kwam.

Hij was een van de stevige bouwstenen van onze humaniora in haar beginperiode, en hoeksteen van de Latijns-Griekse afdeling. Wij danken hem hiervoor oprecht en zo zal hij bij ons allen verder blijven leven.

Mevrouw Coornaert, mocht onze waardering en ons gezamenlijk gebed voor uw echtgenoot Maurits voor u een steun en een troost zijn.

"In Memoriam", uitgesproken door Mevr. Vermeille, directeur ASO

Mevr. Vermeille

Rond de Poldertorens
1993
04
108-108
Mado Pauwels
2023-06-19 14:44:32