Heist in de bloemetjes

Van volksvertegenwoordiger en schepen Manu De Sutter, kregen wij op 22 augustus 1986 een schrijven in verband met onze Heistse wandeling. Hierin stelt hij dat er ruime respons was voor deze wandeling op de dienst toerisme, doch dat men anderzijds vaststelt dat heel wat woningen en straten in dit gedeelte van Heist er minder fraai bijliggen.
 
Uiteraard zijn anderen dan Heyst Leeft daar verantwoordelijk voor… Wel nemen we ook nota van Manu De Sutter om in Heist een inspanning te doen voor de gevelversiering door bebloeming.

Inderdaad, wanneer wij allen één of meerdere bloembakken op de vensterbank zouden plaatsen, dan wordt het hartje van Heist wellicht een tweede Kanegem (het meest bebloemde dorpje van België). Een tweede mogelijkheid is ook het aanbrengen van vaste klimplanten langs de gevel. We denken hier bijvoorbeeld aan de Mouffe, waar een aantal vuile, kale muren gecamoufleerd werden door klimop. Iedereen die terzake een inspanning levert kan trouwens ook deelnemen aan de wedstrijd voor gevelversiering, een wedstrijd die elk jaar georganiseerd wordt door het Gemeentebestuur en beloond wordt door prachtige natura-prijzen.

Wanneer elke Heistenaar eens een bloemetje buiten zet voor eigen deur... dan zal men de Heistse wandeling zeker met andere gevoelens beëindigen dan nu.

EN WELKE HEISTENAAR ZET NU EENS NIET GRAAG DE BLOEMMETJES BUITEN ?????

2015 05 26 100927

Heist in de bloemetjes

Redactie

Heyst Leeft
1986
04
013-013
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:44:32