Van de Redactie

2015 09 15 112151Het onverwachte overlijden van onze hoofdredacteur Johan Ballegeer op 1 januari 2006 betekent voor onze heemkundige kring een gevoelig verlies.

Johan was jarenlang hoofdredacteur van “Rond De Poldertorens”. In die functie publiceerde hij niet alleen de bijdragen van allerlei medewerkers, hij drukte ook zijn stempel op ons tijdschrift door zijn talrijke eigen stukken. De leemte die hij door zijn dood nalaat zal gelukkig pas vanaf volgend jaar duidelijk worden: de redactie beschikt nog over heel wat kopij van Johans hand, die we uiteraard zullen koesteren en publiceren in zijn tijdschrift.

Johan zal ook nog op een andere manier aanwezig zijn in de jaargang 2006. Onze voorzitter zorgde voor een piëteitsvol “In Memoriam” en een herwerkte en aangevulde bio-bibliografie in deze aflevering. In de laatste aflevering van deze jaargang zal Willy Muylaert een overzicht publiceren van alle bijdragen die aan Johan Ballegeer werden gewijd naar aanleiding van zijn overlijden.

Op voorstel van voorzitter Eric Huys heeft het bestuur van de heemkundige kring “Sint-Guthago” ondergetekende aangesteld tot nieuwe hoofdredacteur van “Rond De Poldertorens”. Uiteraard reken ik in de eerste plaats op de medewerking van het bestuur en de leden van onze kring om de kwaliteit van het tijdschrift op peil te houden met voldoende goed gestoffeerde artikelen over de heemkunde, de geschiedenis, de archeologie en de volkskunde van de Zwinstreek, aan beide zijden van de landsgrens.

Noël Geirnaert
21 februari 2006

Onverwachte overlijden van onze hoofdredacteur Johan Ballegeer

Noël Geirnaert

Rond de Poldertorens
2006
01
003-004
Mado Pauwels
2023-06-19 14:41:38