Knocke Voorwaarts
Standregels

Doelwit

1° – Een Bond, hebbende voor doelwit het vreemdenverkeer te Knocke te bevoordeeligen en aldus tot de uitbreiding van den plaatselijken handel mede te helpen, wordt gesticht onder de toetreders tot de tegenwoordige verordening onder dc benaming “Knocke Voorwaarts”.

2° – De Bond zal de verwezentlijking van haar doel bewerken door ’t inrichten van feesten welke de vreemdelingen aanlokken en door het maken van ruchtbaarheid om de Stad en hare aantrekkelijkheden kenbaar te maken.

Leden

3° – De leden ontvangen den titel van werkende of eerleden, volgens het beloop hunner bijdrage.
De werkende leden betalen eene jaarlijksche bijdrage van 5 frank. De eereleden betalen jaarlijks de bijdrage tot dewelke zij zich verbinden, ten minste 5 frank.

Het maatschappelijk jaar begint den 1sten Januari.

4° – Elke persoon die begeert van den Kring deel te maken, moet voorgesteld worden door een lid van den Kring dat zijnen naam aan den Voorzitter overbrengt.

De naam en adres van den voorgestelden persoon zullen medegedeeld worden aan het Comiteit dat over zijne aanveerding beslist.

Beheer en Bestuur

5° – Het beheer des Bonds wordt toevertrouwd aan een Comiteit van 8 leden, in openbare vergadering gekozen zoo lang het getal leden de 500 niet overtreft; boven dit ledental moeten er 2 nieuwe leden bijgevoegd worden voor ieder nieuw honderdtal leden.

Dit Comiteit is gelast met de uitvoering van de beslissingen der algemeene vergadering.

6° – Al de leden des Bonds hebben een gelijk recht voor de stemming van het Comiteit.

Alle stemmingen zijn geheim

7° – Het mandaat der leden van het Comiteit is kosteloos. Geen mandaat mag den duur van vier jaar overtreffen; alle 2 jaar is er kiezing voor de vernieuwing van den helft der mandaten.

De uittredende leden zijn altijd herkiesbaar.

8° – De Voorzitter wordt benoemd in algemeene vergadering. Hij maakt deel van de tweede uittredende reeks met den schrijver en de bestuurleden door het lot aangewezen. De Ondervoorzitter en Schatbewaarder worden gekozen door de leden van het Comiteit; zij behooren tot de eerste uittredende reeks met de ovcrblijvende bestuurleden. De schrijver wordt onder de bestuurleden gekozen.

9° – Bij gelijkheid van stemmen in de beslissingen van ’t Comiteit, is de stem van den Voorzitter doordragend.

10° – De leden van het Comiteit die zonder voorafgaande waarschuwing, in drie opeenvolgende vergaderingen van het Comiteit ontbreken, zullen als ontslaggevers van hun ambt aanschouwd worden en in de eerstvolgende algemeene vergadering zal er in hunne vervanging voorzien worden.

11° – De Kring vergadert ten minste 4 maal ’s jaars in algemeene vergadering. Het Comiteit vergadert zoo dikwijls als het belang der maatschappij het vereischt.

12° – Alle begrootingen en rekeningen worden door het Comiteit opgemaakt en aan de goedkeuring der algemeene vergadering onderworpen. Het Comiteit mag zich verbinden tot uitgaven die de 500 frank niet overtreffen. Hoogere uitgaven moeten door eene buitengewone algemeene vergadering goedgekeurd worden.

13° – De Bond blijft vreemd aan alle politieke bekommeringen.

14° – Alle stemmingen geschieden met enkele meerderheid van stemmen, behalve voor wat aangaat de ontbinding des Bonds waar voor de 2/3 der ingeschrevene leden van nood is, en dat zij ten minste 24 uren op voorhand verwittigd zijn.

15° – Het Comiteit is verplicht buitengewone algemeene vergaderingen te beroepen op aanvraag van minstens 25 leden. Het mag ook algemeene vergaderingen beroepen wanneer het zulks noodig oordeelt.

16° – De wijzigingen aan ’t tegenwoordig reglement moeten voorgesteld worden door het Comiteit ofwel op aanvraag van het vijfde der leden en de goedkeuring der algemeene vergadering ondergaan.

17° – Voor de herziening der standregels is de goedkeuring van de 3/4 der aanwezige leden in algemeene vergadering vereischt.

18° – Alle gevallen in het tegenwoordig reglement niet voorzien, zullen in het Comiteit besproken en aan de goedkeuring der algemeene vergadering onderworpen worden.

Ontbinding

19° – De Bond zal van rechtswege ontbonden zijn wanneer zij maar 3 leden meer tellen zal; bij zulk geval zal haar bezit aan de stadsarmen overgemaakt worden.

Gezien en goedgekeurd in algemeene vergadering van 18 Februari 1904.

Het Comiteit: De Schrijver, A. Hinderyckx.

De Schatbewaarder, C. Demey.

De Voorzitter,  J. Malou.

De Onder-Voorzitter,  Lescrinier.

Kommissarissen:

  • Ls Vermeire.
  • Ls Deklerck.
  • ROLAND.
  • Eug. D’Hooghe.

Knocke, drukk. van den “Littoral”

 

Knocke Voorwaarts - Standregels

Redactie

Cnocke is Hier
1985
22
063-063
Leonore Kuijken
2023-06-19 14:33:01