BESTE HEISTENAAR,

Het is niet toevallig dat de bestuursleden van het eerste uur "HEYST LEEFT" als naam gekozen hebben voor onze vereniging. Iedereen is er van overtuigd dat nog altijd het heistse volkseigen levend en wel is. Het rijk historisch verleden staat hiervoor borg.

Ter gelegenheid van onze honderdjarige Romanie Vanhulle richten wij een eerste tentoonstelling in en hopen daar mee veel mensen te bereiken die een binding hebben met het verleden en heden van Heist. Ik ben zeer fier gestart te zijn met een dynamisch bestuur en maak tevens van de gelegenheid gebruik om vele mensen te bedanken voor hun bijdrage en symphatie.

In de hoop dat dit initiatief door de bevolking goed zal ontvangen worden, betekent het wellicht een eerste stap naar een nog grotere interesse voor het wel en wee van Heist.

De viering van Romanie Vanhulle wordt nog meer luister bijgezet door het eveneens honderdjarig bestaan van de Sint-Antoniuskerk. Maar in de eerste plaats wens ik, in naam Van onze vereniging ,Romanie nog vele jaren in goede gezondheid en hoop dat 27 april een van de zonnigste dagen uit haar leven zal worden.

Jos De Groote

Voorwoord eerste nummer 1975

Jos De Groote

Heyst Leeft
1975
00
001-001
2023-06-19 14:35:53