Van 13 juli tot en met 10 augustus 2006 organiseert Sincfala, Museum van de Zwinstreek museumavonden op donderdag. De deuren van het museum staan op donderdag 13, 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus ook open van 18 tot 22 uur. Een activiteit zorgt voor extra animatie en ontspanning. Sincfala heeft voor 2006 het volgende programma samengesteld:

° Op donderdag 13 juli zakken de legendarische Heistse Klakkertjes af naar Sincfala voor een optreden. Geniet van volksdans en vul tegen een erg voordelige prijs uw maag met een heerlijke pladijs bereid door de Knokse Oosthoek Visbakkers.

Heistse Klakkertjes  Tentoonstelling Bezoekerscentrum

De Heistse Klakkertjes zijn weer van start gegaan!

° Op donderdag 20 juli is behendigheid troef met een circuit van volksspelen voor jong en oud. Het wordt een avond vol speelse nostalgie. Leg alleen of in groep een aantrekkelijk parcours af.

volkspelen  volkspelen

Volksspelen met een mooie avondzon. Een perfecte combinatie.

  ° Op donderdag 27 juli spelen Paul De Neve en Hendrik Vansteelandt van Poppentheater Paljoen het stuk Muziek in de Boom, een poppenspel met als thema landbouw voor de hele familie.

poppenkast  poppenkast

De twee poppenspelers en een 60-tal kinderen en volwassenen genoten van de voorstelling.

° Op donderdag 3 augustus stelen de vier zeebonken van 4 Beaufort de show. Ze brengen originele zeemansliederen. U zingt uiteraard mee uit volle borst.

 

Buiten heerste een storm met windkracht 7 beaufort. De nieuwe museumvleugel bood een veilige haven.

° Op donderdag 10 augustus sluit het Shantykoor uit Blankenberge de museumavonden af. Ga mee aan boord en proef de sfeer op een zeilschip van weleer.

 

Een 75-tal toeschouwers gingen samen met de leden van het Shantykoor uit de bol!

De museumavonden op 13, 20 en 27 juli en 3 en 10 augustus starten om 18 uur. Het is een unieke gelegenheid om het nieuwe museumgedeelte over de geschiedenis van de Zwinstreek en de zomertentoonstelling Hoeven in de Zwinstreek te ontdekken. Om 19 uur staat een gids klaar om u door het hele museum te leiden. De activiteit zelf start om 20 uur. Om 22 uur sluiten we de avond af. De toegang bedraagt 1,75 euro, museumbezoek, rondleiding en activiteiten inbegrepen. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Er is een bar om uw dorst te lessen.

Praktische informatie
Sincfala, Museum van de Zwinstreek is gelegen aan de Pannenstraat 140 in 8300 Knokke-Heist (deelgemeente Heist) . Het museum ligt op loopafstand van de halte Heldenplein Heist (Kusttram) en het Station Heist (Spoorlijn Brugge - Knokke). Meer info: 050 530 730 - Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. - www.sincfala.be.