Uitleg kaft

Dit jaar hebben we gekozen voor een kunstwerk van Henri Permeke op de kaft van ons tijdschrift. Dit schilderij (olie op doek) heeft als bescheiden afmetingen 25 cm op 50 cm en hangt in het stadhuis te Heist. Het stelt enkele platbodems voor op het strand ter hoogte van het bosje van Heist.

2021 01 29 102059

Henri-Louis Permeke (geboren Poperinge 1849 en overleden te Oostende in 1912) is de vader van kunstschilder (meester van het expressionisme) Constant Permeke.

Hij is vooral gekend voor zijn Scheldezichten, landschappen, strandzichten en marines.

Op het einde van zijn leven verbleef hij te Oostende waar hij een woning had maar hij verbleef ook regelmatig in Heist.

Welkom nieuwe bestuursleden

Sinds begin dit jaar mogen we twee nieuwe bestuursleden begroeten.

2021 01 29 102142

Vrouwelijke nieuwkomer is Cindy Utterwulghe, dochter van ons vroeger bestuurslid- penningmeester Bryan Utterwulghe. Zij is zaakvoerster van Immo-C op het Heldenplein. Tweede nieuwkomer is Norbert De Vestele van de gekende brouwersfamilie in de Polderstraat. Actief in het verenigingsleven en nu op pensioen.

We heten hen van harte welkom en wensen hen een actieve loopbaan toe bij Heyst Leeft.

Wie begaan is met het verleden van Heist en zich wil inzetten voor het behoud ervan is steeds van harte welkom... volg het voorbeeld van Cindy en Norbert en contacteer een bestuurslid !

Wij danken tenslotte uittredend bestuurslid de heer Dirk Valcke voor zijn jarenlange inzet voor onze vereniging en wensen hem voor de toekomst het allerbeste !

Uitleg kaft - Welkom nieuwe bestuursleden

Redactie

Heyst Leeft
2014
01
002-002
BV
2023-06-19 14:49:21