Feest 50-jarigen

Ben je geboren in 1962 of in 1963? Kom dan ook naar het tweejaarlijkse feest voor de vijftigjarigen in de zaal Ravelingen op zaterdag 12 oktober 2013.

Een ideaal moment om in een gezellige sfeer oude schoolmakkers terug te zien.

Wie in elk geval ook al toegezegd heeft om aanwezig te zijn is Luc Raes die daarvoor speciaal van zijn woonplaats op het eiland Man naar Heist komt. We zochten hem even op in de Knokkestraat bij zijn moeder nadat we hem enkele dagen vooraf ontmoet hadden bij de pijprokers in Sincfala.

2018 11 29 120546Luc Raes

 Luc Raes is geboren in 1963 en liep school in de “rijks” wat we nu het Gemeenschapsonderwijs noemen.

Hij herinnert zich nog het kleuterklasje met juffrouw Blieck en de lagere school in de “barakken”. Hij zat er samen met Eddy Blieck, Linda Vandenabeele, An Bekaert, Luc Lambert, Patrick Claeys, Jan Claeys, Mare Claeys (+), Freddy Bossaert, Franky Delanghe, Monique Vantorre, Katrien Ceulenaere, Linda Couvreur, Rudy Vanherreweghe, Mare Van Litsenburg, Martine Heuzel, Walter Devolder, Landuyt, Freddy Degraeve, Sabine Osaer, Christel Osaer en Ingrid Osaer, Dirk Roose (+) en Carine Degraeve.

Na het RITO volgde Luc nog één jaar koeltechnieken in Maria Duin. Sinds juni 1998 woont hij nu op het eiland Man.

Op bezoek bij BILLY

2018 11 29 120613Stefaan Cornelis

Naar aanleiding van het feest van de vijftigjarigen gingen we ook even op bezoek bij Stefaan Cornelis in de Pannenstraat. Beter bekend als Billy.

Hij is van het jaar 1962 en doorliep de kleuterklasjes bij zusters (oa Scholastiek en Stephaan) en volgde daarna lager onderwijs bij de frères (meesters Hendrik Vansteelandt, Walter Ruttens, Scherpereel, frère “stokvis”, Michel Goethals...) en zong uiteraard ook in het koor van frère Michel.

Daarna ging Stefaan naar Brugge naar het Sint-Lodewijkscollege dat hij vroeger dan voorzien verliet... om dan zijn studies verder te zetten in het Vrij Handelsinstituut eveneens in Brugge. Stefaan stamt nog uit de legerdienst-generatie en zodoende ging hij na schooltijd onder de wapens in Duitsland (Delbruck).

Zijn beroepsactiviteiten startte hij bij Krefeld om dan via Cobelfred in Brussel te belanden bij de verzekeringen P&V.

Wie zat er allemaal in de klas van Stefaan in het lager???

Rudy Dewaele, Philippe Lust, Lode Cassier, Luc Desmedt, Johan Rotsaert, Jan Bogaert, Luc Foucquet, Jean-Louis Herrier, Wim Cattoor, Jan Desmedt, Rik Bonny, Roland Van Welden, Eddy Baert, Wim Thomas, Rik Laseure, Leon Serreyn, Paul Verpoorter, Rudy Janssens, Lieven Rappé, Johan Lecluyse, Brouckaert Emiel, Frank Pieters, Rik Slabbinck.

(nvdr hier werden 1962 en 1963 wat dooreen geschud...).

Billy? Vanwaar die roepnaam? Wel, die komt van het Sint-Lodewijkscollege. In die tijd was er op televisie een reeks met Billy the fantast en blijkbaar inspireerde dat een aantal Brugse klasgenoten... en dat waaide over naar Heist, vandaar.

Noteren we nog dat Stefaan Cornelis actief was in De Wullok en bestuurslid is bij Heist Sportief.

2018 11 29 120627Klasfoto met zuster Stephane

We waren ook te gast bij Jan Desmedt in de Heistlaan. Hij volgde de kleuterklasjes bij de zusters en dan lager en lager middelbaar bij de frères. Hij herinnert zich nog zijn schoolkameraden Dany Loeys, Bart Cornille, Thomas Wim, Erwin Monballyu, Rony Degroote, Rudy Dewaele, Dirk Vandepitte (+), Jan Neyts, Luc Desmedt, Luc Janssens en Stefaan Vansteenkiste... allemaal geboren 1962

 Ook geboren in 1962 of 1963? Kom dan naar de zaal Ravelingen op zaterdag 12 oktober voor het tweejaarlijkse feest (eten, drinken, dansen) van de vijftigjarigen. Je zult er veel oude vrienden en bekenden ontmoeten en... voor de prijs (€32) moet je het niet laten.

Feest 50-jarigen

Redactie

Heyst Leeft
2013
03
014-015
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:48:19