Heyst Leeft heeft het druk

Tentoonstelling over bier en plezier: Van Albatros tot Zelzate

André Desmidt

 Momenteel loopt er in het museum Sincfala een tentoonstelling van Heyst Leeft over de cafés vroeger en nu. Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk en meteen is het een ideale gelegenheid om gratis kennis te maken met dit prachtig museum dat ons het leven toont in de Zwinstreek. Profiteer van dit aanbod !!!

Oproep: Bij deze vraagt Heyst Leeft om nog eens te kijken of je ergens thuis nog oude foto’s hebt van cafés en/of uitbaters. Foto’s worden ingescand in het museum en onmiddellijk terug meegegeven. Nodig vrienden en kennissen uit voor een gratis bezoek aan het museum... je zult het niet beklagen.

Eventjes uitleg bij de titel: Van A tot Z of van Albatros (ons lokaal) tot Zelzate (vroeger café in Heist).

***************

Zoektocht

Ook dit jaar organiseert Heyst Leeft een zomerzoektocht. Formulieren aan te kopen bij de dienst toerisme Heist. Een ideale manier om aan streekverkenning te doen. Proclamatie in de zaal Ravelingen zondag 13 oktober.

 Een namiddagje Heist

Na de succesvolle voorstelling in Scharpoord op initiatief van Volksontwikkeling-Davidsfonds zal Heyst leeft nog een dergelijke namiddag organiseren in het najaar en in de namiddag.

Plaats en datum worden later bekendgemaakt.

Heist in woord en beeld... met achteraf niets dan lovende opmerkingen.

Feest 50-jarigen

Wie dit jaar 50 of 51 jaar wordt (die Abraham of Sarah ziet) zal veel lotgenoten ontmoeten in de zaal Ravelingen op zaterdag 12 oktober. Dit tweejaarlijkse feest voor de gouden Heistenaars kent een groeiend succes. Wie voldoet aan de voorwaarden en nog oude klasfoto’s heeft of leuke anekdotes wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met het bestuur.

Met uw informatie kunnen we het feest alleen nog maar beter maken.

 Orgelfestival

Ja we zijn ook al bezig met volgend jaar. Besprekingen zijn lopende om in 2014 het nationaal draaiorgelfestival in Heist te organiseren. Het nationaal bestuur was zeer onder de indruk van de goede organisatie tijdens ons festival verleden jaar. Ook de logistieke steun van het Gemeentebestuur werd bijzonder gewaardeerd.

Zo zal Heist zeker opnieuw positief in de kijker komen.

Heyst Leeft heeft het druk in 2013

Redactie

Heyst Leeft
2013
02
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 15:26:46