Oud Gloriën KFC Heist

Recent werd een boek uitgegeven naar aanleiding van het 65-jarig bestaansjubileum van de Oud Gloriën. Frank Naert vertelde ons één en ander over het ontstaan van deze ploeg.

Voor de oorlog speelde KFC Heist een vooraanstaande rol in eerste provinciale en de Heistenaars speelden zelfs twee maal in bevordering. Tijdens de oorlog werd er niet gevoetbald maar onmiddellijk daarna werd dit sportief gebeuren heropgestart. Helaas, voor de eerste match brak keeper Albert Deschrooder zijn arm tijdens een vriendenwedstrijd...

Onmiddellijk staken de spelers de hoofden bij elkaar en men vatte het plan op om een benefiet-match te spelen tussen de spelers van de eerste ploeg en de spelers van voor de oorlog. Men vroeg 10 frank toegangsgeld. Op pinkstermaandag was het zover en ruim 600 toeschouwers bejubelden de veteranen die de match wonnen met 0-3. Na de match werd tussen pot en pint (tussen potten en pinten) afgesproken om een vriendenkring van oud-spelers op te richten... de Oud Gloriën KFC Heist waren geboren !

2018 11 29 110631Stichtingsvergadering in 1946 (van links naar rechts)
Staande: Louis Fiers, Albert De Beer, Robert Slabbinck, Marcel Dhauw en Marcel Meyers
Zittend: Anselmus Serreyn, Leon Van Hulle, Sylvain Bulcke, Prosper Van Hulle, René Haerinck, Marcel Demetter, René Desmidt, René Claeys, Jacques Despiegelaere, Maurice Bulcke, André Deschepper en Albert Naert.

Het boek vol leuke en onuitgegeven foto’s is te koop bij Frank Naert aan €75 per exemplaar.

Oud Gloriën KFC Heist

Redactie

Heyst Leeft
2012
02
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 15:26:46