POTverdorie... een POTvis Theophiel aangespoeld in Heist

Groot nieuws en zelfs nationale pers: op het strand van Heist was een nog levende potvis aangespoeld. Lichaamsgewicht geraamd op ruim 25.000 kg.

Maar... plots bleek dat stukje Heist in Knokke te liggen en in Het Laatste Nieuws sprak met zelfs van “Knokkenaar” Theophiel De Groote. Ook op de televisie RTBF sprak men van: A Knokke tout prés du port de Zeebruges...

Eigenaardig toch dat Heist steeds weer in de verdomhoek geplaatst wordt...

Bijzondere dank aan schepen dr. Paul Geerinckx die het initiatief nam om de potvis een Heistse naam te geven en meteen een eerbetoon bracht aan wijlen Theophiel De Groote. (Normaal is het de gewoonte om de naam van de kalenderheilige te geven bij dergelijke gelegenheden).

Actie Heyst Leeft

Onze heemkring drukte bij wijze van een persbericht haar spijt uit dat alle stukken van de potvis afgevoerd werden en dat er geen toezegging was om “iets” te bewaren voor het museum Sincfala. Heyst Leeft suggereerde om de kaken of tenminste enkele tanden ter beschikking te stellen van het museum.

Ondertussen nam schepen Geerinckx de nodige stappen en deelde ons mede dat er vanuit Oostende wellicht toch een onderkaak van een walvis zou geschonken worden aan het museum als verwijzing naar de aangespoelde potvis.

2018 11 29 105800Foto Dirk Valcke

 

POTverdorie... een POTvis Theophiel aangespoeld in Heist

Redactie

Heyst Leeft
2012
01
015-015
Ludo Sterkens
2023-06-19 15:26:46