Wandeling doorheen Heist en naar de visserijschool

De gidsenkring “Toon Ghekiere” Knokke-Heist organiseert op zaterdag 5 januari een geleide wandeling doorheen Heist. De wandeling start om 14u aan het Heldenplein. Langsheen de Bolle, Vlamingstraat, Hermans Lybaertstraat en het Maes- en Boereboomplein belanden we op het Boerenhof, een geklasseerde hoeve uit 1732. We vervolgen onze weg via de Kursaalstraat en Pannestraat naar de “Garre” en de “Moefe” waar nog enkele oude vissershuisjes te zien zijn. Na deze stevige wandeling worden we opgewacht in de Visserijschool door dhr. J. Devocht. Hij zal ons wegwijs maken in de visserijwereld en tonen hoe de vissers opgeleid worden. Om het innerlijke van de mens te laven, bieden wij u nog een warm drankje aan en verkrijgt u als afscheid nog de vriendelijke glimlach van onze gids.

Vertrek: 14u Heldenplein
Deelname: 70 fr
Duur: ± 2 uur.

Wandeling van het Dominicanenkerkje naar Zevecote

De gidsenkring “Toon Ghekiere” Knokke-Heist organiseert op zaterdag 29 december een geleide wandeling doorheen het Zoute. De wandeling start om 14u aan het Dominicanenkerkje in de Sparrendreef. Langsheen de riante villa’s wandelen we richting Koningsbos. Een bezoekje aan de Kalfmolen hoort er ook bij. Molenaar Luc Van Rillaer verschaft ons de historiek van deze prachtige windmolen. Via de Boslaan en Eikenlaan komen we terecht op Zevecote en Fort St-Pol. Een eindje verder belanden we op het Oosthoekplein. Hier houden we halt bij de oudste herberg van Knokke, cafè Vierweghe. Tijd om even binnen te wippen en ons te laten trakteren op een “goeie ouwe pint”. Na het verkwikkende vocht te hebben doorgespoeld, strekken we nog even de benen voor het laatste gedeelte van onze wandeling. Via de Bronlaan met aan onze rechterkant de Vlindertuin, en het Zoute Dijkske komen we langsheen de Zoute Tennisclub terug aan het Dominicanenkerkje.

Vertrek: 14u Dominicanenkerkje
Deelname: 70 fr
Duur: ± 2 uur.

Geleid bezoek aan de haven van Zeebrugge per bus

Op vrijdag 28 december organiseert de gidsenkring “Toon Ghekiere” Knokke Heist een geleid bezoek aan de Haven van Zeebrugge. De deelnemers krijgen een film, uitleg aan de maquette, en een busrit van ± 1u30. Wij trakteren u tevens met een koffie zodat u de tijd krijgt om de indrukwekkende realisatie van de havenwerken te laten bezinken.

Vertrek:
14 u: Info Knokke-Heist, Lichttorenplein
14u15: Info Heist, Heldenplein
Deelname: 200 fr Vooraf inschrijven bij de Dienst Toerisme
Duur: 3 uur

Drie wandelingen met Heyst Leeft

Redactie

Heyst Leeft
1990
04
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:44:32