De Zeeuw van Vlaanderen op Focus WTV

Tijdens de carnavalsperiode werkte Heyst Leeft mee aan een reportage over Heist Carnaval.

Hierin werd aangetoond dat carnaval in Heist een volksgebeuren is, gegroeid uit de gemeenschap zelf en dus zeer verschillend van de carnavalsfestiviteiten in veel andere steden en gemeenten.

andre desmidt en andre desmitDubbelinterview met André Desmidt en André Desmit in de Crazy Corner speciaalzaak, van Eric en Anne-Marie Engelrelst-Maertens

André Desmit: Elke week is er voetbal en elke week opnieuw moet de politie massaal aanwezig zijn en toch is er telkens weer boel.

Met Heist Carnaval is er een massa volk op straat en weinig politie... en maar een heel klein beetje boel. Dus moet men het hebben over de leute en het plezier en niet over bepaalde strubbe­lingen.

André Desmidt: Dank zij schepen Robert De Corte kreeg carnaval in Heist begin jaren zestig nieuwe impulsen door er de jeugd in te betrekken. Dat was revolutionair want in de katholieke scholen werd men scheef bekeken als vader of moeder carnaval vierden... laat staan dat de kinderen zelf zouden maskeren !!!

De pastoor preekte tégen carnaval vanop zijn kansel.

Momenteel heeft Heist de grootste (en mooiste) carnavalsstoet van West-Vlaanderen en komt er opnieuw heel veel volk kijken naar de stoet wat goed is voor het toerisme in die periode van het jaar.

De Zeeuw van Vlaanderen op Focus WTV

Redactie

Heyst Leeft
2010
01
015-015
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:43:22