Actie tramkotje Heist Heldenplein

Het was zeker géén aprilgrap toen het bestuur van Heyst Leeft met regenschermen in aanslag poseerde voor de persfotografen.

Het was gewoon even duidelijk de puntjes op de “i” zetten en aanklagen dat de Heistenaars (en de toeristen) in weer en wind onbeschut op de kusttram moeten wachten nu de opstapplaats een andere locatie heeft gekregen.

Let wel, Heyst Leeft is zeer tevreden met het feit dat De Lijn aanpassingswerken heeft uitgevoerd zodat alles veilig is en de tram gemakkelijker kan gebruikt worden door oudere passagiers. Alles is netjes en mooi en dat willen we zeker onderstrepen.

Het oude tramkotje moet zo spoedig mogelijk verdwijnen en de vrijgekomen ruimte kan dan mooi ingericht worden met wat groen en enkele boompjes misschien. Het zal in elk geval een veel mooier zicht geven en de verbinding tussen het centrum en het meer toeristische deel zal optimaal zijn.

Nu maar hopen dat De Lijn en het Gemeentebestuur rap in actie schieten zodat de oudere mensen en de schoolkinderen op een menselijke manier op de kusttram kunnen wachten.

bestuur heyst leeft

*************

De Lijn volgend jaar 125 jaar

De trammaatschappij De Lijn (vroeger de NMVB of Nationale Maatschappij voor Buurt­spoorwegen) viert volgend jaar haar 125-jaar. Dit bestaansjubileum mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom wil Heyst Leeft daar ook een jaarthema van maken.

Bij deze een oproep:

  • Kent u oudere tramgardes of kaartjesknippers, Heistenaars die op de tram gewerkt hebben?
  • Heeft u foto’s van de tram in Heist ?
  • Waren er speciale feesten of gebeurtenissen met de tram?

Laat het ons weten a.u.b.

Actie tramkotje Heist Heldenplein - De Lijn volgend jaar 125 jaar

Redactie

Heyst Leeft
2009
02
016-016
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:43:22