De KRAK van Knokke-Heist

Het is natuurlijk aangenaam en leuk dat één van de onzen in de prijzen valt.

De Krant van West-Vlaanderen lanceerde een wedstrijd om per West-Vlaamse gemeente een verkiezing te houden tussen een vijftal door de redactie geselecteerde inwoners.

Voor Knokke-Heist was onze ondervoorzitter André Desmidt bij de geselecteerden.

andre desmidt(foto Jo Deman) André met op tafel de boekjes van Heyst Leeft en zijn boek Romania

Op 9 januari werd dan bekend gemaakt dat de mensen het meeste stemmen op zijn naam hadden uitgebracht waarmee hij voor 2009 de KRAK van Knokke-Heist is. Op 3 februari was er de plechtige proclamatie op het Provinciaal Hof te Brugge met prijsuitreiking door de heer Gouverneur zelf.

De activiteiten en inzet van André Desmidt voor Heyst Leeft zijn zeker niet vreemd aan zijn overwinning! Hij stond mee aan de wieg van onze vereniging. Maar hij stond ook nog aan een aantal andere “wiegen” blijkbaar want hij was medestichter van de gemeentelijke jeugdraad en de sociale raad, van radio Dynamo en radio Paradijs. Hij was ook nog provinciaal voorzitter van Wever en nationaal bestuurslid van VLAVER (overkoepelende organisaties voor vrije radio’s).

Hij was 25 jaar voorzitter van De Kievit (ornithologische vereniging) en medeverant-woordeljke van het interparochiaal missiecomité Liefde zonder Grenzen. Wat niet in de krant stond is het feit dat hij sinds 1968 bloedgever is (reeds méér dan 130 bloedgiften).

Tussendoor was hij nog voorzitter van een oudercomité en een vriendenkring en is hij momenteel druk doende met Roemenië samen met schepen Luc Lierman. Regelmatig gaat hij mee op reis naar Roemenië waarbij hij de deelnemers alle nodige en nuttige informatie bezorgt zodat hun reis een onvergetelijke reis wordt.

Hij is niet voor niets de medeauteur van een boek over Roemenië. Sinds 30 jaar is hij de schrijver-hoofdredacteur van ons tijdschrift en geeft ons dan ook om de drie maanden heel wat aangenaam en leerrijk leesvoer over Heist-Duinbergen.

Meteen zorgt hij ervoor dat de doelstelling van Heyst Leeft verder inhoud krijgt: het bewaren van het Heistse volkseigen.

De KRAK van Knokke-Heist

Redactie

Heyst Leeft
2009
01
003-003
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:43:22