logo heystleeft webBeste Leden,

De jongste weken kwam uw vereniging regelmatig in het nieuws, zowel in positieve als in negatieve zin.

Onder druk van (ongegronde) kritiek kan men dan denken aan afhaken, er mee stoppen... Maar gelukkig had dit bij Heyst Leeft precies het omgekeerde effect.

Verder werken en het nog beter trachten te doen.

In het toerisme-kantoor Heist realiseerden wij samen met het heemkundig museum Sincfala een tentoonstelling over het vroegere Heist.

Wij waren ook aanwezig op de voorstelling van de nieuwe folder over folklore uitgegeven door de dienst toerisme. Folklore die in onze badstad toch onmiddellijk gekoppeld wordt aan Heist met de folkloremarkt, het museum, de zeewijding, het visserslied...

De jubileumuitgave van het Festival van het Vlaamse visserslied werd een topper. De verplaatsing naar 15 augustus en in open lucht was een schot in de roos.

En tenslotte was er de (door Heyst Leeft niet gewilde) herrie rond de processie en de zeewijding.

Met een persbericht hebben wij daar reeds rustig op gereageerd.

In ons tijdschrift zetten wij nu alles even op een rijtje, met de bedoeling duidelijk te maken wat er door Heyst Leeft reeds allemaal werd gedaan voor de processie... en voornamelijk met de bedoeling om een nieuwe basis te scheppen om verder te werken en de handen in elkaar te slaan.

Heyst Leeft blijft de processie genegen en blijft bereid, onder de voorwaarden van bij de start, om het geheel te steunen en te ondersteunen.

Wij rekenen dan ook verder op u allen.

Het Bestuur

Inhoud

  • Voorwoord: 1
  • het proces van de processie: 2-14
  • persbericht: 15
  • het visserslied: 16

Inhoudstafel en voorwoord Heyst Leeft - 1996-03

Redactie

Heyst Leeft
1996
03
001-001
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:43:22