Brief aan de lezer - November 1986  

Geachte lezer,

“‘t Is weer voorbij die mooie zomer”, op de tonen van dit wijsje richt ik me in dit voorwoord tot U. Inderdaad, seizoen gedaan, vakantie voorbij en de tijd is weer aangebroken voor “Heyst Leeft” om aan haar jaarlijkse herfstactiviteiten denken.

November is voor ons synoniem voor een “Avondje Heist”. Ook dit jaar heeft het bestuur een bijzondere inspanning gedaan om U te kunnen vergasten op iets typisch Heists. Alleen al onze gast van dit avondje is al een stuk Heistse geschiedenis op zichzelf, nl. Jules Engelrelst... “de baas van ‘t stadhuis” muzikant, pompier, enz. en wie kent “Jules” niet ? Er wordt beslist weer lachen geblazen.

November is voor ons nog meer. Het is ook de maand van ons herfstnummer. Het novembernummer brengt U o.a. ook een pittig artikel over wijlen Vaatje Creyf, geschreven door Nancy Creyf kleindochter van het hoofdpersonage van dit artikel en tevens bestuurslid van Heyst Leeft.

Ook ons oudste bestuurslid Jos Ackx, 87 jaar jong, knoopt terug aan met het verleden en brengt ons een verhaal of een belevenis uit de tijd van toen.

Dat ons bestuur zeker niet bij de pakken blijft zitten en druk werkt voor de toekomst is zeker een feit. Vooral de inspanningen die ons bestuurslid mevrouw Costerlinck zich getroost, grenzen aan het ongelooflijke! Het is inderdaad zo dat die van een gekende Heistse familie enkele filmfragmenten hebben gekregen over de brand van het casino op het einde van de oorlog. Het enige doch het belangrijkste kunnen we echter niet vinden, nl een gepaste 9mm projector. Mevrouw Oosterlinck geeft de moed niet op en is via Service Telefoon vermoedelijk(?) op het goede spoor. Afwachten maar... en later komen we erop terug.

Ziedaar dan geachte lezer of sympathisant een greep uit wat “Heyst Leeft” te bieden heeft met haar 11-de avondje Heist en haar herfstnummer. We hopen hierbij U op een korte, doch aangename manier enkele sfeerbeelden te brengen die U enkele ogenblikken in gedachten terugbrengt in de tijd van onze ouders of voorouders.

Wilfried Desmedt

WIE IS WIE IN UW VERENIGING

Voorzitter: Fernand Debackere, Hendrik Conciencestraat 14
Ondervoorzitter: Joseph Acikx, Nicolas Mengélaan 8

Sekretarissen:     

Creyf Nancy, Pannestraat 103
Mia Oosterlinck Colman, Koudekerkelaan 30

Leden:    

André Desmidt, Apollo-XI-laan 20
René Vlietinck, Zeedijk-Heist 156
Frans Dyserinck, Heistlaan 70
Desmedt Wilfried, Graaf d’Ursellaan 20
Devent Georges, Graaf d’Ursellaan 13
Utterwulghe Bryan, 0nderwijsstraat 96

Bij ons allen kunt U terecht met voorstellen, problemen en oplossingen.

2015 05 22 133427

Voorwoord - 1986-03

Wilfried Desmedt

Heyst Leeft
1986
03
001-002
Ludo Sterkens
2023-06-19 14:38:19