Devotieprentje van H. Theresia van Lisieuxi in kader met staander

Devotieprentje van H. Theresia van Lisieuxi in kader met staander
DVODOXX00201
Devotieprentje van H. Theresia van Lisieuxi in kader met staander. Het prentje is vervaardigd door F.SCH. N. met kenmerk S. 2043 Déposé. Het kadertje is zelfgemaakt met staander waarop het prentje is geplakt. Vermelding in blauwe inkt op achterzijde 1914. Op het prentje staat de tekst 'H. Theresia van het Kindje Jezus' en als afbeelding de H. Theresia met kruisbeeld en rozen.
Theresia van Lisieux (geboren als Marie-Françoise Thérèse Martin; kloosternaam: Theresia van het Kind Jezus en het Heilig Aanschijn; Alençon, 2 januari 1873 – Lisieux, 30 september 1897) is een Franse heilige en kerkleraar van de Rooms-Katholieke Kerk. Haar feestdag valt op 1 oktober. Ze wordt ter onderscheid van de heilige Theresia van Ávila ook wel "de kleine Theresia" genoemd. Ze is de patrones van missionarissen en het missiewerk, en van Frankrijk en Rusland.
Papier, lichtkarton | Rechthoek | Meerkleurig | Kader: 8,7 cm x 12,6 cm. Prentje: 4,7 cm x 7,9 cm | Randen prentje uitgerafeld, verkleuring, ouderdomsporen, in goede staat
(ON: 2021/003 - 5/8)
Devotionalia
Documenten
[1914]
F.SCH.N.
Depot