Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - No. 46

Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - No. 46
DOCKTXX01010
Het voorblad van het tijdschrift is oranjekleurig. Het voorblad bevat ook een stempel van 'DEVLAG Dumortierlaan KNOKKE'. De witte titel luidt als volgt: 'Stemmen uit Duitschland'. Onder de titel staat een foto met bijschrift: 'Het Hohe Tor (Hooge Poort) en Stockturm te Danzig'. Onderaan staat: 'ste Decembernummer 1942 - No. 46', gevold door het adres van de redactie. De verkoopsprijs staat als volgt vermeld in de linkerbenedenhoek: 'Verkaufspreis in Deutschland Rm - .40'. In de rechterbovenhoek staat ' 't Daghet in den Oosten'. In de linkerbenedenhoek staan ook nog enkele Duitse woorden. Het boekje telt in totaal 23 pagina's. Op de achterzijde van het tijdschrift staat een foto met bijschrift: 'Boven de zee van huizen rijst slank de raadhuistoren ten hemel. Evenals onze Vlaamsche belforten laat hij zijn beiaardlied over de stad rinkelen'. De titel staat boven de foto: 'In het Duitsche Danzig'.
DEVLAG is de afkorting voor Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft. De DEVALG speelde een grote rol bij de rekrutering van mensen voor de Waffen-SS. Waffen-SS was een militaire tak van de SS. De afkorting van SS is Schutztaffel. Zij waren de persoonlijke lijfwacht van Hitler. Het was een elite-eenheid. De Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft heeft ook een wapenschild. Dit wapenschild bestaat uit de titel 'DEVLAG' en twee foto's. Links een foto van een Nazivlag (met het hakenkruis) en rechts de Vlaamse vlag.
Papier | Rechthoek | Oranje voorblad, lichtbruine pagina's, zwarte druk, zwart-wit foto's en illustraties | 21 x 29,5 cm | Scheurtjes aan plooinaad
(ON: 2016/072 - 17/29)
Documenten
Kranten en tijdschriftartikels
1942-12
Zolder