Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 44

Tijdschrift: Stemmen uit Duitschland - nr. 44
DOCKTXX01008
Het voorblad van het tijdschrift is oranjekleurig. Het voorblad bevat ook een stempel van 'DEVLAG Dumortierlaan KNOKKE'. De titel staat bovenaan in witte letters: 'Stemmen uit Duitschland'. Centraal rechts staat een foto van een arm. We zien dat de persoon een kostuum draagt. Op de arm van het kostuum staat 'Trw Legion Flanders' geschreven. Rechts van de foto, staat een tekst geschreven met titel: 'Onder eigen standaard'. Linksonderaan staat: '1ste Novembernummer 1942 - No. 44', gevolgd door het adres van de redactie. In de linkerbenedenhoek staat de verkoopsprijs al volgt weergegeven: 'Verkaufspreis in Deutschland RM - .40'. Ook in de rechterbenedenhoek staan enkele Duitse woorden geschreven. Het tijdschrift telt 23 pagina's. Op de achterkant van het tijdschrift staat, centraal op de pagina, een foto met bijschrift: 'Stadspoort te Iphofen, een plaatsje in de Beiersche provincie Mittelfranken'. Boven de foto staat: 'Oud schoon blijft schoon'.
DEVLAG is de afkorting voor Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft. De DEVALG speelde een grote rol bij de rekrutering van mensen voor de Waffen-SS. Waffen-SS was een militaire tak van de SS. De afkorting van SS is Schutztaffel. Zij waren de persoonlijke lijfwacht van Hitler. Het was een elite-eenheid. De Deutsch-Vlämische Arbeitsgemeinschaft heeft ook een wapenschild. Dit wapenschild bestaat uit de titel 'DEVLAG' en twee foto's. Links een foto van een Nazivlag (met het hakenkruis) en rechts de Vlaamse vlag.
Papier | Rechthoek | Oranje voorblad, lichtbruine pagina's, zwarte druk, zwart-wit foto's en illustraties | 21 x 30 cm | Scheurtjes aan plooinaad
(ON: 2016/072 - 15/29)
Documenten
Kranten en tijdschriftartikels
1942-11-01
Zolder