Pêcheurs en Mer van René De Pauw

Pêcheurs en Mer van René De Pauw
SCHSCXX00142
Pêcheurs en Mer. Getrapte lijst in vier lagen, de buitenste laag is zwart geschilderd. Op het werk zijn twee vissers te zien, één visser in vooraanzicht haalt een touw op. De andere visser is in profiel te zien en draagt een gele jas. Het werk is getekend 'René De Pauw' in de rechter benedenhoek. Achteraan op het paneel in de rechterbovenhoek staat: AD Lofruane W°24 Heist a/zee.
René De Pauw (Pittem, 14 juni 1887 - Brussel, 26 januari 1946) was een Belgisch kunstschilder, tekenaar en illustrator. Hij volgde een opleiding aan de Kunstacademie in Brugge. Hij schilderde figuren, portretten, landschappen, marines, stillevens en interieurs. In 1939 realiseerde hij de decoratie van de hal van het nieuwe Brugse treinstation. (Bron: wikipedia)
Lijst: Hout. Werk: Hout en verf | Rechthoek | Lijst: zwart en hout. Werk: meerkleurig | Lijst: 67,2 x 73,5 cm (Breedte: 7,5cm Diepte:4,4cm). Werk: 55 x 62,2 cm | Lijst: verf afgesleten aan de randen. In de rechtbovenhoek en linkeronderhoek is de lijst enkele millimeter uit elkaar geschoven. Werk: Krassen in de linkerbovenhoek.
(ON:2015/082)
Schilderijen
Schilderijen
In kader
De Pauw, René
Depot