Cabines à Heyst s/m

Cabines à Heyst s/m
SCHSCXX00133
Cabines à Heyst s/m. De houten lijst heeft een zwarte rand waarbinnen een bruine straat en een goudgeverfde binnenmoulure. Het schilderij zelf is olieverf op canvas, maar gekleefd op unalith. Het stelt voor: zicht op het strand van Heist, met strandcabines. Op de voorgrond de duinen van het Willemspark, op de achtergrond de haven van Zeebrugge. Rechtsonder gehandtekend. Achteraan de tekst: 'Concours de Knokke/ Cabines à Heyst s/m. Cornet Fernand/ Hondstrraat/ Antwerpen.
Fernand Cornet, Bernissart 1922. Schilder, aquarellist en pastellist van Kempische landschappen, Scheldegezichten, straattaferelen, stillevens, bloemen, portretten en clowns. Lithograaf. Opleiding in Doornik aan Sint-Lukas en de Aacademie (A. Winance). Begint in 1960 te schilderen en stelt in 1962 voor het eerst tentoon. Vestigt zich in Antwerpen. Schildert vaak met het paletmes. Werk in de Zoo van Antwerpen en in de Musea van Bergen, Doornik en La Louvière.
Hout en canvas | Rechthoekig | Meerkleurig | Lijst: 57 x 44 cm, breedte: 4,5 cm, hoogte: 2 cm. Schilderij: 49 x 36 cm | Lichte vlekken op het schilderij.
(ON: 2015/024)
Schilderijen
Schilderijen
In kader
Cornet, Fernand
Depot