Strand en duinen in Zeeland

Strand en duinen in Zeeland
SCHSCXX00132
Strand en duinen in Zeeland. Goudkleurige lijst met gestyleerd bladmotief op de hoeken. Olieverfschilderij op triplexpaneel. Voorstelling: vooraan strand met duingras, halfweg rechts duinaanloop, achteraan een vaag dorpszicht. Rechts onderaan gehandtekend: 'A. Haegebaert'
Arthur Haegebaert (1876-1942) volgde de Academies van Antwerpen, Brugge en Brussel. Hij was goed bevriend met James Ensor, Constant Permeke en Is. Opsomer. Tijdens de Eerste Wereldoorlog verbleef hij in Nederland. Hij vestigde zich in Middelburg en verbleef hier tot 1921. Hij schilderde de Zeeuwse stads- en dorpsgezichten, de duinen/stranden en landschappen. Voor de kerk in Vlissingen maakte hij kruiswegstaties. Hij schilderde in een impressionistische stijl. Na zijn verblijf in Nederland keerde hij terug naar Vlaanderen en vestigde zich in Knokke en later in Duinbergen waar hij een galerie leidde.
Hout | Rechthoek | Meerkleurig | Lijst: 56 x 36 cm, breedte: 3 cm, diepte: 2,5 cm. Schilderij: 50 x 30 cm | Lichte beschadiging van de lijst, picturale laag van het schilderij vervuild.
(ON: 2015/024)
Schilderijen
Schilderijen
In kader
Haegebaert, Arthur
Depot