Hoeve in de duinpolder bij het Zwin

Hoeve in de duinpolder bij het Zwin
SCHSCXX00085
Olie op doek van een hoeve in een duingebied bij het Zwin (?) Centraal staat de hoeve met lage rode daken met plompe schoorstenen. In de witte gevels zitten groene ramen en deuren. Aansluitend aan de hoeve zijn er enkele bijgebouwtjes. Het pad naar de hoeve loopt tussen golvende duinruggen met typische gras- en struikvegetatie. Rechts op een duinheuvel staan twee bomen met grillige takken. Naast de hoeve staan twee coniferen dicht bij elkaar. Achter de hoeve is een groen perk met een rij heesters waar achter een duingebied zich uitstrekt. Rechts onderaan de signatuur: H. Depraet.
Op keerzijde bovenaan een tekst op papier: `Hector Depraet (eerste helft van de 20e eeuw). Schilder - Opleiding aan de academie te Gent olv. J. Delvin. PrivĂ©lessen bij Emile Thysebaert te Brussel. Lid van de Gentse kunstkring `Kunst en KennisŽ. Voorkeur voor landschappen en hoevegezichten.
Olie op doek. Schilderij in breed houten kader met vergulde en grijze lijst. Gesigneerd. (43,5 x 33,5 cm, met kader: 57,5 x 47,5 cm).
(ON: 2009/202)
Schilderijen
Schilderijen
In kader
Hector Depraet
Depot boven