Sint - Antoniuskerk Heyst Aan Zee, 1920.

Sint - Antoniuskerk Heyst Aan  Zee, 1920.
SCHAQXX00003
Centraal staat de kerk met zijn neogotieke toren hoog in de blauwe lucht oprijst. De lange spitse toren is van donkergrijs leisteen. Op de spits staat een vergulde globe met weerhaan. Onder de stenen transen met vier hoekmotieven is aan elke gevelkant een uurwerk. Daaronder de klokluiken die met witte strepen zijn aangezet. Het schip van de kerk strekt zich uit tot aan de linkerrand. Tegen de zijbeuk, links van het midden onderaan zien we een portiek met het kruisbeeld en biddende vrouwen. De kerkmuur is daar verlaagd om toegang te verlenen tot het perkje langs de beeldengroep. De muur neemt terug een grote hoogte aan en loopt langs een grijs voetpad. Rechts van de kerkingang staan huisjes waaronder dat van een brouwerij met zijn opvallende schoorsteen, gevolgd door een bomenrij aan de rechterrand. Inde linker benedenhoek staat de artiestennaam van de schilder `PeeŽ. In de witte boord onderaan: `Sint-Antoniuskerk, Heyst-Aan-Zee, 1920Ž.
Is geschilderd door Louis Vantorre in 1920: `Sint-Antoniuskerk Heyst-Aan-Zee- 1874Ž in plaats van 1920. Beschrijving: ronde betonnen steen is roepsteen. Witte huis met rode dakpannen: pastorie. Bomen in Sint-Jozefstraat. Schouw: enige brouwerij te Heist, Vanbesien. In Heist waren drie pastoors en ook drie pastorieën.
Aquarel op papier met wit boordkarton dat met zwarte viltstift als een kader is gestreept. Zwarte kunststoffen kader met glasplaat. (31 x 41,5 cm, breedte kader: 0,7 cm). Keerzijde: plaatkarton met klemmen.
(ON: NIEW00353).
Schilderijen
Aquarellen
In kader
1920
Signatuur rechtsonder: Pee
Depot boven