1914 - 1918. Ter duurzame herinnering aan onze soldaten gesneuveld voor het vaderland - A la chère mémoire de nos soldats morts pour la Patrie.

1914 - 1918. Ter duurzame herinnering aan onze soldaten gesneuveld voor het vaderland - A la chère mémoire de nos soldats morts pour la Patrie.
MILKAXX00006
Bovenaan in de linker- en rechterhoek in sierlijke accolades de jaartallen `1914 en 1918Ž Daaronder links in een band: `Ter duurzame Herinnering aan onze Soldaten gesneuveld voor het VaderlandŽ. Symmetrisch rechts in een band: `A la chère Mémoire de nos Soldats morts pour la Patrie.Ž Centraal bovenaan een stralend wapenschild met erboven het opschrift `Badstad Heyst a/ZeeŽ. Daaronder verspreid over het hele veld fotomédaillons omgeven met palmkrans van 39 Heistse soldaten met opgave van hun naam, rang, adres, en datum van overlijden , die sneuvelden bij het verdedigen van het vaderland. In de beide benedenhoeken kruisen palmtakken een siercartouche. Onderaan centraal een fotoafdruk van het standbeeld op het Heldenplein te Heist.
Idem als MILKAXX00029, MILKAXX00030 (allebei met kader) en MILKAXX50003 (zonder kader).
Palet van zwartwitfotoŽs op papier in een houten kader met glasplaat. (69 x 60 cm, breedte kader: 5 cm). Keerzijde: hard karton met papierband en nagels. Aan weerszijden een ooghaak met ophangkoord. Kartonplaat aan keerzijde is bij de randen aan het losscheuren. Kartonwand is gekromd door de tijd.
(ON: NIEW04145).
Militaria
Kaders
In kader
Rotobrüme Bruxelles.