Kostuum Civiele Bescherming Knokke-Heist

Kostuum Civiele Bescherming Knokke-Heist
KLEMAXX00009
Kostuum Civiele Bescherming Knokke-Heist, bestaande uit: (A) donkerblauwe stoffen jas, epauletten met koperkleurige knop met Vlaamse leeuw in reliƫf staat afgebeeld. Op beide bovenmouwen lichtblauwe rechthoek met donkerblauw opschrift 'KNOKKE-HEIST', op rechterbovenmouw modern logo Nationale Civiele Bescherming, op linkerbovenmouw het embleem van de Civiele Bescherming, op linkerondermouw 4 gele rechte strepen. Op linker borstzak goudkleurige medaillon met (oud) embleem van Civiele bescherming, de knopen om jas te sluiten zijn verborgen. (B) Donkerblauwe broek met blauwe riem. (C) Zwarte baret, beige voering, op voorzijde goudkleurig medaillon met embleem CB op rode achtergrond.
Het oude embleem van de Civiele Bescherming omvat: een ridder in wit-zwart harnas met een schild met Vlaamse Leeuw in de oorspronkelijke kleuren tegen een gele gecompartimenteerde achthoek op een amaranten (rode) achtergrond. Dit tafereel is gevat binnen een gele (gouden) cirkel bekroond met de rode (Belgische) kroon, met daaronder op een gele vaandel de spreuk: IMPAVIDUM FERIENT RUINAE.
Wol | Uniform, 3-delig | Donkerblauw kostuum, type battledress, bestaande uit jas, broek met riem en baret. Binnenkant jas in zwarte satijnachtige stof.
(ON: 2012/202)
Kleding
Mannen
Depot