Streeknieuws: 75 jaar Heist in Zierikzee, Zierikzee vergeet de Heistse vissers niet, 'Van roeien kreeg ik sterke armen', getuigenis Joseph Acks.

Streeknieuws: 75 jaar Heist  in Zierikzee, Zierikzee vergeet de Heistse vissers niet, 'Van roeien kreeg ik sterke armen', getuigenis Joseph Acks.
DOCKTXX00429
Streeknieuws - 3 artikelen op 1 pagina: '75 jaar Heist in Zierikzee': De eerste wereldoorlog was de oorzaak van de uitwijking van de Heistse vissersvloot naar Nederland. Heel wat Heistenaars werden er geboren, trouwden er, bleven er wonen of brachten hun bruid of bruidegom mee naar Heist. - 'Zierikzee vergeet de Heistse vissers niet': de herdenking wordt o.a. gevierd met een tentoonstelling die herinneringen zal losweken over wat er zich in deze periode in Zierikzee heeft voorgedaan. - 'Van roeien kreeg ik sterke armen' is een herinnering en levende getuigenis van Joseph Ackx over zijn jaren in Zierikzee. Illustratiefoto's: De H.11, die in 1915 zou worden opgebracht door een Duitse duikboot, en de H.37 van T. Devoogt in de haven van Zierikzee. - Houten woningen voor de Heisstse vluchtelingen bij de Sint-Lievens Monstertoren in Zierikzee (1916). - Augustus 1917: volksfeesten in Zierikzee om de vluchtelingen te helpen. Wie zijn de Heistenaars op de foto?
Papier | Rechthoek | Vegeeld wit, zwarte letterdruk, geïllustreerd met foto's | 42 x 58 cm | Afgescheurde linkerrand, scheur in het midden door de vouw.
(ON: 2013/018)
Documenten
Kranten en tijdschriftartikels
1989-05-13 tot 1989-05-15
Zolder