Hôtel Du Kursaal

Hôtel Du Kursaal
AMBHOHO00071
Tekst: 'Bains de Mer de Heyst, Belgique - Hôtel Du Kursaal, tenu par Emile Dupuis - Sur la Digue, en face de la plage & près de la Station du Chemin de Fer - Table d'Hôte à 1 heure - Salon et cabinets de Société - Remises'. Centrale illustratie: fijne zwarte pentekening van het statige en druk bezette Hotel du Kursaal met zijn imposante symmetrische voorgevel. Op keerzijde staan het vol met nota's mbt gasten en personeel van het hotel (kamerbenodigdheden, maaltijden, bediening, speciale wensen, toewijzingen...)
Opgemaakt in het Frans. Een kursaal (soms ook kurhaus genoemd) is een gebouw met een of meer zalen in een badplaats of kuuroord. Typische ruimten in een kursaal zijn een meestal monumentale inkomhal, een balzaal, een theater- en concertzaal, een speelzaal en horecaruimten.
Karton | Rechthoek, liggend | Wit, zwarte letterdruk, rode bies rondom, centrale illustratie. Taal: Frans. Twee zwarte stempels in linkerbovenhoek | 40 x 30,5 cm | Randen helemaal beschadigd en vuil, achterkant vol tekst met de hand in potlood en inkt geschreven, maar moeilijk leesbaar.
(ON: 2013/048)
Ambachten en beroepen
Horeca
Hotel
Emile Dupuis
Zolder