Kerktoren Lissewege

Kerktoren Lissewege
SCHSCXX00194
Olieverfschilderij dat het dorpscentrum van Lissewege voorstelt. De platte kerktoren staat centraal met de omliggende huisjes badend in het zonlicht. Rechts onderaan gesigneerd door de schilder Piet Lippens.
Piet Lippens: schilder van landschappen en stadsgezichten. Wordt opgevoed door zijn grootouders in het landelijke Wachtebeke. Trekt als 14-jarige naar de VS om er zijn geluk te beproeven. Keert vol heimwee terug naar Gent en vestigt er zich in 1918 definitief om zich volledig aan de kunst te wijden. Volgt korte tijd les aan de Academie van Gent ( J.Delvin) en aan Sint-Lucas. Beschouwt zichzelf als een autodidact. Aanvankelijk staat hij onder invloed van A. Baertsoen en ontdekt hij de stad met sporen van verleden en verminking. Zijn kunst is stoer, zwaarmoedig en mysterieus. Na zijn huwelijk en vestiging te Sint-Martens-Latem wordt zijn palet helderder en de melancholie getemperd. Zijn vroege thema's laten hem niet los. Foorwagens duiken regelmatig in zijn werken op. Steeds slaagt hij erin een poëtische sfeer te creëren. De mens is in zijn werk slechts uitzonderlijk aanwezig. Werk in de verzamelingen van de musea van Gent, Berlijn, Chicago en Montreal.
Olieverfschilderij op doek | 81 x 70 cm | Vastgespijkerd op een houten frame | Breed houtkleurige kader | Schilderij in goede staat, kader sterk beschadigd
Werk geschonken aan de gemeente Knokke-Heist
Schilderijen
Schilderijen
In kader
Lippens, Piet
Depot